buiten is het groen

Wie is Buiten is het groen

natuurrijke tuinen

Wie is Buiten is het groen

Buiten is het groen is een eenmanszaak, opgezet door Rick Jansen, vanuit een passie voor planten, tuinen en natuur. De ontwerpen worden door Rick gemaakt en bij de aanleg wordt er regelmatig hulp ingeschakeld van collega hoveniers.

Over Rick
De affiniteit met natuur en planten is onbewust al vroeg begonnen. Als kind nam mijn opa me al mee de bossen in om hutten te bouwen en brandhout te kappen. Herinneringen die nog vers in mijn geheugen liggen. O.a. deze herinneringen hebben me op mijn zeventiende doen besluiten om een hoveniersopleiding te volgen.

Na het afronden van de hoveniersopleiding aan het Citaverde college in Roermond, ben ik door gegaan met de HBO studie Tuin- en Landschapsinrichting aan Van Hall Larenstein in Velp. Tijdens de studie was ik in de weekenden en vakanties nog altijd druk met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen.

Hovenier en docent
Door een stage bij Stichting wAarde kwam ik erachter dat ik graag met jongeren werkte in combinatie met groen en natuur. Na de studie aan Van Hall Larenstein besloot ik me daarom te ontwikkelen tot docent aan het Groene MBO vakonderwijs. Aan STOAS Hogeschool in Wagening (tegenwoordig Aeres Hogeschool) ben ik opgeleid tot docent voor het Groene onderwijs. Sinds vier jaar geef ik twee tot drie dagen per week les aan MBO hoveniersstudenten in vakken als plantenkennis, tuinontwerp, ecologie en werkvoorbereiding.

Echter kan ik het buiten werken en tuinen ontwerpen en maken niet los laten. Het liefst wil ik mooie dingen maken die passen bij mijn visie op het gebied van tuinen en natuur. Daarom ben ik naast mijn baan als docent, gestart als zelfstandig hovenier/tuinontwerper waarbij beplanting, ambacht en het werken op een ecologische en verantwoorde manier, het uitgangspunt is binnen mijn werk.

Buiten is het groen is daarom aangesloten bij de vakgroep voor natuurrijke omgeving . Een vereniging van hoveniers, ontwerpers en kwekers waarbij een eerlijke omgang met onze omgeving centraal staat. Dit uit zich o.a. in een divers gebruik van beplanting; bewust materiaal (her)gebruik en er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden of kunstmest.

https://wildeweelde.nl/