IMG_0121

Buiten is het groen is een hoveniersbedrijf waarbij planten de hoofdrol spelen. Een sterke en duidelijke structuur is belangrijk bij de tuinen die ik maak. Als die er eenmaal is, dan mag de beplanting wel iets wilds hebben.

Een klein stukje over mij

Na het afronden van de hoveniersopleiding aan het Citaverde in Roermond, ben ik verder gegaan met de HBO studie Tuin- en Landschapsinrichting aan Van Hall Larenstein in Velp. Tijdens de studie was ik in mijn vrije tijd nog altijd druk met het ontwerpen en aanleggen van tuinen en een stukje boomverzorging.

Na de studie aan Van Hall Larenstein wilde ik me verder ontwikkelen tot docent aan het Groene MBO vakonderwijs. Aan STOAS Hogeschool in Wagening (tegenwoordig Aeres Hogeschool) ben ik opgeleid tot docent in het Groene onderwijs. Sinds vier jaar geef ik twee tot drie dagen per week les aan MBO hoveniersstudenten in vakken als plantenkennis, tuinontwerp, ecologie en werkvoorbereiding. Echter kan ik het buiten werken en tuinen ontwerpen en maken niet los laten. Daarom ben ik naast mijn baan als docent, gestart als zelfstandig hovenier/tuinontwerper waarbij beplanting en het werken op een ecologische en verantwoorde manier het uitgangspunt is binnen mijn werk als hovenier. Buiten is het groen is aangesloten bij natuurrijke vakgroep Wilde Weelde.