Kleine stadstuin in Utrecht

Een kleine, omsloten stadstuin in Utrecht die we van ontwerp tot en met de uitvoering mochten maken. Een hoofdelement in de tuin is het fietsenschuurtje met groendak. Voor deze constructie en voor de schutting aan de rechterzijde van de tuin is gebruik gemaakt van Europees, onbewerkt hout. In dit geval een combinatie van Douglas en Eiken. Ondanks dat de tuin is omheind met schuttingen, zorgen de schaaldelen aan de rechterzijde van de tuin voor een meer natuurlijk effect.

Het terras en de verharding tegen het huis is gemaakt van oude gebakken straatstenen die zijn hergebruikt. Het pad tussen de verharding is gemaakt van Gravier d’Or. Een waterdoorlatende halfverharding die het geheel een minder stenig uiterlijk geeft.

De beplanting in deze tuin is opgebouwd uit een mix van inheemse en uitheemse soorten waarbij rekening is gehouden met de lichtbehoefte van de planten. Zo is er aan de kant van de woning meer schaduw waardoor er daar een bosachtige beplanting is toegepast. Achterin de tuin, bij het terras, is het een stuk zonniger. Hier hebben we daarom veel bloeiende vaste planten gebruikt.