buiten is het groen

particuliere tuinen

natuurrijke tuinen

particuliere tuinen

Kleine, schaduwrijke achtertuin met op maat gemaakt kippenhok

In deze achtertuin in Groenekan is veel gebruik gemaakt van hergebruikte materialen, ‘wilde’ planten en is een kippenhok gebouwd van onbewerkt, Europees- en hergebruikt hout met sedumdak en een glas-in-lood raam.
Tegen de woning is er een opslagplaats voor haardhout gebouwd van hergebruikte Douglas palen en is het afgewerkt met een Sedumdak om het te laten leven.
Door de Cortenstalen waterschaal waarin waterplanten als Kikkerbeet en watermunt groeien, gaat de tuin nog meer leven.
Ondanks de schaduw groeit er een rijke variatie aan plantensoorten in de tuin en krijgen sommige planten als toortsen, vingerhoedskruid en ijzerhard, de ruimte om zich uit te zaaien.


Kleine stadstuin in Utrecht

Een kleine stadstuin in Utrecht die ik van ontwerp tot en met het beplantingsplan heb mogen uitvoeren. Een hoofdelement in de tuin is het fietsenschuurtje met groendak. Voor deze constructie en voor de schutting aan de rechterzijde van de tuin is gebruik gemaakt van Europees, onbewerkt hout. De schaaldelen die voor de schutting zijn gebruikt zorgen voor een meer natuurlijk effect.

Het terras en de verharding tegen het huis is gemaakt van oude gebakken straatstenen die zijn hergebruikt. Het pad tussen de verharding is gemaakt van Gravier d’Or. Een waterdoorlatende halfverharding die het geheel een minder stenig uiterlijk geeft.
De beplanting in deze tuin is opgebouwd uit een mix van inheemse en uitheemse soorten waarbij rekening is gehouden met de lichtbehoefte van de planten.